FLADDERMÖSS I EN VÄRLD AV EKON

 

Johan Eklöf & Jens Rydell hirschfeld förlag

Fladdermöss - i en värld av ekon

 

Vi skymtar deras jagande skuggor i sommarnatten, hör deras parningsrop i höstmörkret och anar de flyktiga silhuetterna i det dunkla gatljuset. Fladdermössen bor i våra hus och jagar i våra trädgårdar och parker. Men vilka är de och hur lever de?

Fladdermöss – i en värld av ekon är den första svenska boken om fladdermössens liv. Den handlar om säregna, fascinerande och mytomspunna djur, däggdjur precis som vi själva, lika i grunden men ändå så annorlunda. Boken följer fladdermöss från mayatemplen i Latinamerika till svenska jordkällare, från Kenyas slätter till bergen på Taiwan. Texterna och fotografierna ger en fantastisk inblick i den värld av ljud och dofter som fladdermössen möter varje natt. Vi får läsa om hur sinnesintryck långt bortom vår mänskliga uppfattningsförmåga formar deras tillvaro. Vi lär känna fladdermössens natur, deras långa historia och relation till människan och får insikt i nyttan de gör i naturen. Natten kommer aldrig mer att kännas ensam.

Köp boken direkt från Copy Bat Shop

Böcker där text och bild samverkar

 

hirschfeld förlag ger ut böcker som bygger både på det visuella (fotografi, illustration) och text. Det kan handla om barn- och presentböcker, konstböcker och fältguider. Natur är oftast, men inte alltid, den röda tråden. Böckerna skall ligga i en hyfsat vakant nisch. De skall vara så miljövänligt och etiskt gjorda som möjligt och tryckas på tryckerier med kollektivavtal eller motsvarande för de anställda. Böckerna kan köpas på hemsidan eller via bokhandeln, återförsäljare beställer lämpligen genom Bokinfo (fd Bokrondellen).

SAGT OM BOKEN

 

 

Göteborgsposten, GP

"Bamse och Mamma Mu i all ära. Här tittade vi i timmar på brunlångöron och bladhakor, frisvansfladdermöss och hästskonäsor... Djurböcker är ett roligt sätt att umgås med barn och dessutom lärorikt för oss båda" (Ingrid Norrman)

 

Göteborgsposten, GP

"De lever i vår närhet - och i en helt annan värld. Sveriges ledande fladdermössexperter tecknar mästerligt nattens vingade väsen i årets bästa fackbok" (Torgny Nordin)

 

ÖstgötaCorrespondenten (Corren)

Fladdermöss - i en värld av ekon som vinst i dubbelkrysset: "...Fantastiska bilder.

Så kunnigt och nördigt att man måste älska det."

(Synd bara att jag fick heta Jan istället för Johan, men man kan inte få allt.)

 

Books & Dreams

Vinterns tio snackisar, nr 9: "...Fascinationen för de flygande däggdjuren har resulterat i ... den första svenska boken om fladdermössens liv. De fantastiska bilderna och texten ger en unik inblick i fladdermössens värld och sinnesintryck. "

 

Vår Fågelvärld

"...den allra bästa svenska boken med naturtema i år. Det är en uttömmande och nära nog heltäckande bok om fladdermössens biologi och deras liv nära oss människor. Därtill fullspäckad med fantastiskt fina bilder." (Anders Wirdheim)

 

Naturvetare

"...De fladdrar förbi under mörka sommarkvällar. I boken Fladdermöss - i en värld av ekon kommer de fram i ljuset. Den är lika mycket en blädderbok, med vackra bilder, som en faktabok att göra djupdykningar i" (LEL)

 

Natursidan.se

Kombinationen av fantastiska bilder och väl avvägda, intressanta och lagom långa texter är alldeles utmärkt. Det här är en bok som inte bara fladdermus-fans borde skaffa. För om du inte redan gillar fladdermöss så kommer du fascineras av dem efter att ha läst ”Fladdermöss – i en värld av ekon”. Det är otroligt häftiga djur och nu har de fått ett värdigt praktverk.

 

Naturmorgon, P1

"Jag är tagen av fladdermössen och tagen av den här boken, framställningen tycker jag är jättehärlig. Det är bra skrivet, jag blir fångad och måste bara läsa mer och mer..." (Lisa Henkow)

 

Tidningen Turist

"Texten är välskriven, men det är bilderna som tar oss inpå livet på dessa djur, ofta bara anade som ett fladder i natten."

 

Boklysten

"...fullspäckad med fakta och information på ett lättläst sätt som nog passar de flesta och de fantastiska fotografierna gör boken ännu mer lättläst och intressant. Den här boken är ett måste för den som är det minsta intresserad och/eller fascinerad av fladdermöss."

 

Bibliotekstjänst

"...Ingen bok om fladdermöss är så komplett och samtidigt lättillgänglig som denna." (Uno Nilsson/Häfte 24, 2015)

 

Kundrecension, Bokus

"...Och det är verkligen inget torrt rabblande av fakta, eftersom Eklöf är en så lysande pedagog….En oumbärlig bok för alla naturvänner, även för de som är rädda för dessa så sociala och i princip inte det minsta farliga djur."

Mer om:

Ur GP

Ur Corren

Ur Books & Dreams

Ur Vår Fågelvärld

Ur Naturvetare

graptolit ord & natur

Copyright @ All Rights Reserved