alster
Frans Fladdermus
Poängsystemet

Vi skymtar deras jagande skuggor i sommarnatten, hör deras parningsrop i höstmörkret och anar de flyktiga silhuetterna i det dunkla gatljuset. Fladdermössen bor i våra hus och jagar i våra trädgårdar och parker. Men vilka är de och hur lever de?

 

Fladdermöss – i en värld av ekon är den första svenska boken om fladdermössens liv. Den handlar om säregna, fascinerande och mytomspunna djur, däggdjur precis som vi själva, lika i grunden men ändå så annorlunda. Boken följer fladdermöss från mayatemplen i Latinamerika till svenska jordkällare, från Kenyas slätter till bergen på Taiwan. Texterna och fotografierna ger en fantastisk inblick i den värld av ljud och dofter som fladdermössen möter varje natt. Vi får läsa om hur sinnesintryck långt bortom vår mänskliga uppfattningsförmåga formar deras tillvaro. Vi lär känna fladdermössens natur, deras långa historia och relation till människan och får insikt i nyttan de gör i naturen. Natten kommer aldrig mer att kännas ensam.

Läs mer

Häng med Frans Fladdermus

Frågor och svar om fladdermöss. För barn med nyfikna vuxna.

Nu ute i ny upplaga!

 

 

Läs mer

 

 

Varde ljus.

Varde naturlig selektion,

naturliga drifter och perfektion.

Rimfrost i den bästa av världar

är en betraktelse över nuet, livet och världen.

Från Birger Kung till Burger King.

Johan Eklöf är filosofie doktor i zoologi,

copywriter och fladdermusforskare.

Den här boken handlar inte om fladdermöss.

Nu uppdaterad med 2017 års åsiktstrender

 

Läs mer

Vision in echolocating bats

Doktorsavhandling vid Zoologiska institutionen, Göteborgs universitet 2003.

 

Läs mer

 

 

För ungefär 4,6 miljarder år sedan föddes jorden tillsammans med vårt solsystem.

För cirka 4,6 miljoner år sedan vandrade de första människosläktena på planeten.

Ytterligare lite senare, för ungefär 46 år sedan, föddes några av de forskare som idag funderar på hur och när jorden föddes, och vad de första människorna tyckte om det.

Djurens Evolution - En kort sammanfattning startar för 4,6 miljarder år sedan och reser i rasande fart längs grenarna på livets träd, från byggsten till biologisk mångfald, från molekyl till människa.

 

Läs mer

Vision in Echolocating Bats

Jag hade pluggat förmycket och jobbat för lite. Dessutom hade jag gått på myten om att arbeta med media.

 

Men kanske är det inte bara jag? Kanske är det hela den ironiska radhusgenerationen som behöver ett schema? Så tänkte jag och skapade Poängsystemet för Struktur och Livskvalitet.

 

Systemet klev in och styrde upp, satte poäng och reducerade vardagen till något överblickbart. Poängsystemet är en ganska sann historia om excelrutor och strävan efter en upplevd fritid.

 

Läs mer

graptolit ord & natur

Graptolit Copyright © All Rights Reserved